De Beste Haarspullen
Een gids voor het kiezen van haaraccessoires die passen bij gezichtsvormen

Een gids voor het kiezen van haaraccessoires die passen bij gezichtsvormen

Geplaatst door 05-08-2022 17:07 door Sophie Jacobiatus

De juiste haaraccessoires kunnen je look maken of breken. Maar daadwerkelijk kiezen welk type accessoire het beste bij je gezichtsvorm past, kan een uitdaging zijn. Hier is een gids om je te helpen!

Voor wie het geluk heeft een ovale gezichtsvorm te hebben, zijn de mogelijkheden vrijwel eindeloos. Alles van hoofdbanden en barrettes, tot grote haarklemmen en decoratieve spelden staat deze vorm geweldig. Om je gezicht verder te flatteren, probeer je het bij accessoires te houden die even breed zijn als het breedste deel van je gezicht. Ronde vormen staan ook fantastisch bij ovale gezichten, omdat ze de scherpe randen helpen verzachten.

Heb je een vierkante gezichtsvorm, dan zijn haarbanden en hoofdbanden geweldig om een zachtere, meer vrouwelijke look te creëren. Haarspelden, bobby pins en sjaals kunnen er ook flatterend uitzien. Probeer, om een evenwicht te creëren, te kiezen voor accessoires met gebogen vormen, zoals cirkels, sikkels en schulpen.

Mensen met ronde gezichtsvormen kunnen baat hebben bij accessoires die de vorm van het gezicht helpen verlengen en de rondheid wat verbloemen. Hoofdbanden en decoratieve spelden werken hier het beste, omdat ze de aandacht kunnen wegtrekken van de zijkanten van het gezicht. Probeer te gaan voor items die vrij lang zijn, want dat helpt om het gezicht slanker te maken. Kies ook voor kleuren en ontwerpen die contrasteren met de kleur van je haar, want ook dat helpt om je gezicht een langgerekter uiterlijk te geven.

Hartvormige gezichten kunnen verschillende accessoires proberen om meer volume te geven en de aandacht af te leiden van de bovenkant van het gezicht. Strikken, haarbanden en hoofdbanden werken allemaal om proporties toe te voegen. Een grotere en bredere band helpt om de vorm van het gezicht in evenwicht te brengen, terwijl clip-on accessoires met juwelen een vleugje glamour kunnen toevoegen.

Wie een lang gezicht heeft, kan het beste kiezen voor smallere hoofdbanden of haarbanden om wat volume te geven en de gelaatstrekken te accentueren. Grotere clips kunnen er wat overweldigend uitzien, dus probeer daar weg te blijven.

Het kiezen van de juiste haaraccessoires kan echt helpen om je gelaatstrekken te versterken en het beste van elke gezichtsvorm naar voren te brengen. Met deze gids zou je in staat moeten zijn de juiste items te kiezen op basis van je eigen gezichtsvorm, en een look te creëren die echt van jou is.